dimecres, 13 d’octubre del 2010

SISTEMA OPERATIU






 

-Què és un sistema operatiu?
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines.
-Per que serveix?
Una de les principals funcions és fer funcionar l’operació del maquinari, de manera que els diversos programes siguin més fàcils per les aplicacions.

-Tipus de sistemes operatius:
Un sistema operatiu ofereix diferents serveis als usuaris per facilitar d’informació amb l’ordinador.
Els sistemes operatius més coneguts són els següents:

-Windows 95: El 1995, Microsoft va introduir una nova i millorada versió del Windows 3.1. Les millores d'aquest SOTA inclouen suport multitasques i arquitectura de 32 bits, permetent així córrer millors aplicacions  per millorar l'eficàcia del treball
-Mac OS: Les computadores Macintosh no serien tan populars com ho són si no      tinguessin el Mac VOSALTRES com a sistema operatiu de planta. Aquest sistema operatiu és tan amigable per a l'usuari que qualsevol persona pot aprendre a usar-lo en molt poc temps. D'altra banda, és molt bo per organitzar arxius|arxivaments i usar-los de manera eficaç. Aquest va ser creat per Apple Computer.
-Unix: El sistema operatiu UNIX va ser creat pels laboratoris Bell de AT&T el 1969 i és ara usat com una de les bases per a la supercarretera de la informació. Unix és un SO multiusuari i multitasca, que corre en diferents computadores, des de supercomputadores, Mainframes, Minicomputadores, computadores personals i estacions de treball.

5 comentaris:

  1. belen:)
    es m0lt interesant la teva explicaci0 jajja
    unn pet0nas macaaaa!
    testimuu, avui menjare hamburguesa;$

    ResponElimina
  2. belencitaaaaaaaaaaaaa como estass bien ?? ok comentame wuapaa cuidattee (L)

    ResponElimina
  3. no eva avui tu no menjaras hamburguesa, menjaras una altra cosa!¬¬
    belen paz ayala(L)

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina